Nederlands English

Praktijk Suzanne Janssen - natuurgeneeskunde, NEI, Luisterkind, Hormoonfactor Trainer

De vijf natuurgerichte principes

Alle therapeuten aangesloten bij de BATC, nemen de vijf natuurgerichte principes mee in hun werkwijze. Deze zijn:

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zichtbaar is als materie, bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijnstoffelijke energie die ‘niet zichtbaar’ is, zoals de chakra’s, aura en de meridianen. Ons lichaam heeft een systeem van energiebanen dat ervoor zorgt dat ons lichaam voldoende van energie wordt voorzien. Bij een tekort aan energie kan dit systeem – en daardoor ons lichaam – niet optimaal werken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit of belemmert, kunnen er dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. In mijn praktijk wordt er op verschillende manieren gewerkt om het energetische systeem weer in evenwicht te krijgen. Dat kan variëren van het ontstoren van blokkades in de meridianen of chakra’s door middel van bloesemremedies of NEI, tot het beschermen en reguleren het auraveld.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen, evenals het hormoonstelsel. Via de zenuwen en hormonen wordt vanuit de hersenen gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam goed doorgegeven. Als hier iets niet goed in gaat, kan het lichaam minder goed functioneren en kunnen er disbalansen ontstaan. Voedingsadviezen, vermindering van stress, de juiste training, supplementen, het ontstoren van vaccinaties en/of ontgiften kunnen ervoor zorgen dat het zenuwstelsel en hormoonstelsel weer beter gaan functioneren. Met de hormoonfactor methode  kan het hormale systeem weer meer in evenwicht gebracht worden. Daarnaast kunnen door middel van NEI de linker- en rechterhersenhelft weer met elkaar worden verbonden.

3. Drainage

In ons leven in de 21e eeuw wordt ons lichaam blootgesteld aan vele gifstoffen in voeding, water, lucht en huishoudelijke artikelen. Op een gegeven moment lukt het ons lichaam niet meer om al die stoffen af te voeren en worden ze op verschillende plekken in ons lichaam opgeslagen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding en het functioneren van onze cellen. Drainage kan daarom een belangrijk onderdeel van het genezingsproces zijn. Dit gebeurt door middel van voedingsadviezen, reinigingskuren, het gebruik van kruiden of andere ondersteunende middelen.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die jouw lichaam niet kan verteren of verdragen. Ik kan je helpen om uit te zoeken wat wel en niet bij jouw lichaam past en jouw vertering weer op orde te krijgen. Een specialisatie van mijn praktijk is een gezonde darm en darmflora, noodzakelijk voor een goede opname van voeding én een goede werking van het immuunsysteem.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar het lichaam, maar ook naar emoties, overtuigingen en gedragspatronen te kijken. Belemmerende denk- en gedragspatronen kunnen je gezondheid behoorlijk in de weg staan. NEI is een goed middel om belemmerende emoties en overtuigingen op te sporen en los te laten.