Nederlands English

Hormoonfactor methode Suzanne Janssen - Praktijk voor Natuurgeneeskunde, NEI, Luisterkind, Trainer Hormoonfactor Coach Nijmegen en omgeving

De hormoonfactor methode

De hormoonfactor methode is een methode die ontwikkeld is om door middel van verandering in leefstijl je hormonen weer in evenwicht te brengen. Als je hormonen in balans zijn, functioneert je lichaam optimaal. Deze balans kan verstoord worden door onze huidige leefstijl met vaak ongezond eten, veel stress en weinig beweging.

Hormonen zijn boodschapperstoffen in je lichaam. Zo regelen ze allerlei systemen in ons lichaam.  Bij hormonen denken we al snel aan de mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen zoals testosteron, oestrogeen en progesteron. Maar veel meer systemen in ons lichaam worden hormonaal aangestuurd. Denk aan insuline om je bloedsuikerspiegel te reguleren. Schildklierhormonen die de snelheid van je stofwisseling bepalen. Bijnierhormonen zoals cortisol en adrenaline die de stress respons van je lichaam regelen. En dan hangen die systemen ook nog eens met elkaar samen! Ook de spijsvertering, voedselintoleranties en lever kunnen een grote invloed hebben op je hormonale balans. Het lichaam is een prachtig systeem dat alles goed op elkaar afstemt zodat jij optimaal kan functioneren. Maar dan moeten we het wel niet te veel in de weg zitten!

De hormoonfactor methode helpt om het lichaam weer op een goede manier zijn werk te laten doen. Veel klachten kunnen samenhangen met een verstoorde hormoonbalans. Van diabetes type 2, tot menstruatieklachten, PCOS, een vergrote prostaat, vetopslag op de buik, vermoeidheid, kouwelijkheid, obstipatie, depressie, botontkalking, opvliegers of een hoge ontstekingsgevoeligheid. En nog veel meer! Het goede nieuws is dat we veel bij kunnen sturen en weer in evenwicht kunnen brengen door goede voeding, voldoende rust, voldoende beweging (training) en het verminderen of beter omgaan met stress.

De hormoonfactor methode is ontwikkeld door ir. Ralph Moorman. Om mijn kennis over hormonen te verdiepen heb ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor Coach bij hem gevolgd. Wil je meer lezen over de methode, klik dan hier.