Nederlands English

Praktijk Suzanne Janssen - natuurgeneeskunde, NEI, Luisterkind, Hormoonfactor Trainer

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een breed begrip. Het is eigenlijk een overkoepelende naam voor geneeswijzes die op een natuurlijke manier het zelfgenezende vermogen van de mens ondersteunen. Want je lichaam heeft alles in huis om zichzelf gezond te maken en te houden. Soms heeft het wat hulp nodig, maar dan liefst op een manier die het lichaam ondersteunt en niet hindert. En met als doel daarna op eigen kracht weer verder te gaan. In de natuurgeneeskunde wordt dan ook gekozen voor natuurlijke middelen.

Daarnaast gaan we ervan uit dat de mens een geheel vormt, dat alles in het lichaam samenwerkt en samenhangt, en ook dat lichaam en geest op elkaar inwerken. We bekijken iemand die met een klacht komt ook vanuit die holistische visie en zoeken van daaruit oplossingen.

Consult en behandeling

In een natuurgeneeskundig consult is er veel ruimte voor een uitgebreid vraaggesprek over je klachten, medische voorgeschiedenis, voedingsgewoonten etc. Met behulp van de informatie die uit het vraaggesprek komt en de biotensor brengen we in kaart wat de oorzaken van je lichamelijke klachten zijn. Dit kan varieren van bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers, voeding en leefstijl tot omgevingsinvloeden zoals straling en vervuiling. Maar ook allergieën en intoleranties, onverwerkte emoties en (erfelijke) belasting vanuit het familiesysteem kunnen een rol spelen. Vaak is het een combinatie van meerdere factoren die op elkaar inspelen.

Een belangrijke basis in het lichaam zijn de spijsvertering en de hormonen. In beide heb ik me grondig verdiept, onder andere door het volgen van de opleiding Hormoonfactor Coach. We nemen steeds de wijsheid en het vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen als uitgangspunt.

Behandeling gebeurt door middel van kruiden, voedingsadvies, homeopatische middelen, supplementen, etc. Als fysieke klachten een emotionele oorzaak blijken te hebben, worden deze behandeld met NEI, Energetische therapie, Familie opstellingen of Luisterkind.

Lees hier enkele ervaringen van hoe mensen een natuurgeneeskundige behandeling bij praktijk Suzanne Janssen hebben ervaren.