Nederlands English

Werkwijze Suzanne Janssen - Praktijk voor Natuurgeneeskunde, NEI, Luisterkind, Trainer Hormoonfactor Nijmegen en omgeving

Werkwijze

Als je met een klacht komt, gaan we eerst onderzoeken waar die vandaan komt. Een klacht kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Puur fysiek zoals een scheve wervel of een infectie met een bacterie of virus. Maar oorzaken kunnen ook liggen op het gebied van voeding, erfelijke aanleg, onverwerkte emoties of op zielsniveau. Vaak spelen er meerdere oorzaken mee, zeker bij langdurige of complexe klachten.

Omdat lichaam en geest een eenheid vormen, kan er bij emotionele klachten soms ook een lichamelijke oorzaak zijn en vica versa. Doordat we al deze factoren meenemen, wordt er heel grondig in kaart gebracht wat er allemaal meespeelt in de disbalans die je ervaart. Door vanuit een totaalplaatje te kijken, wordt de kans op genezing groter. Van daaruit kunnen we dan bepalen wat passende manieren zijn om te werken aan genezing/heling.

Door de jaren heen heb ik me een heel scala aan werkvormen eigen gemaakt. Ik heb opleidingen gedaan in de Natuurgeneeskunde (o.a. kruidengeneeskunde, voedingsadviezen, bachbloesems en homeopatische middelen), de Hormoonfactor methode, Neuro Emotionele Integratie (NEI), Familie-opstellingen, Healing en de Luisterkind methode. Door mijn eigen ontwikkeling ben ik steeds gevoeliger geworden en zet ik ook veel energetische coaching en therapie in. Naar aanleiding van je hulpvraag kijken we wat je op dit moment nodig hebt. Indien nodig verwijs ik je door.

Door de jaren heen heb ik veel chronische klachten behandeld en gezien dat er heel vaak onderliggende emotionele, mentale of systemische patronen zijn die de klachten in stand houden. Als deze worden aangepakt, heeft dat niet alleen een positieve invloed op de lichamelijke klachten, maar ook jij als persoon wordt vrijer en meer jezelf. Daarom steek ik het liefst vanuit deze hoek in. Dat is immers mijn missie! Indien nodig zetten we ook natuurgeneeskundige therapie in om je fysiek verder te ondersteunen.

In het uitklapmenu onder Werkwijze, vind je een verdere beschrijving van de verschillende methodes die ik gebruik. Mocht je nog vragen hebben over hoe ik te werk ga, leg ik graag meer aan je uit!