Werkwijze Suzanne Janssen - Praktijk voor Natuurgeneeskunde, NEI en Luisterkind, Nijmegen en omgeving

Werkwijze

Als je met een (lichamelijke of emotionele) klacht komt, gaan we eerst onderzoeken waar die vandaan komt. Een klacht kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Puur fysiek zoals een scheve wervel of een infectie met een micro-organisme, maar oorzaken kunnen ook liggen op het gebied van voeding, (erfelijke) aanleg, een energetische verstoring of onverwerkte emoties. Ongeacht of je met een emotionele of lichamelijke klacht komt, gaan we dit eerst in kaart brengen. Om van daaruit te bepalen wat passende middelen zijn om te werken aan genezing/heling.

Omdat lichaam en geest een eenheid vormen, kan er bij emotionele klachten namelijk soms ook een lichamelijke oorzaak zijn en vica versa. Zo kan een verstoorde darmflora bijvoorbeeld voor emotionele klachten zorgen, en kunnen onverwerkte emoties tot lichamelijke klachten leiden. Dit kan, maar hoeft natuurlijk niet. Doordat we al deze factoren meenemen en uitzoeken, wordt er heel grondig in kaart gebracht wat er allemaal meespeelt in de disbalans die je ervaart. De de kans op genezing is dan groter. Daarbij maak ik gebruik van de 5 natuurgerichte principes .

Door middel van een uitgebreid gesprek en testen met de biotensor brengen we in kaart wat er in de hand is. Bij de behandeling maak ik gebruik van kruiden, homeopatische en energetische middelen, voedingsadvies, voedingssupplementen etc. Bij emotionele klachten maak ik gebruik van Neuro Emotionele Integratie (NEI) en bloesemremedies. Daarnaast is er de mogelijkheid om door middel van een Luisterkind afstemming te kijken wat er op een dieper niveau in je leven speelt.
Zo nodig verwijs ik je door.