Nederlands English

 

Familie opstellingen praktijk Suzanne Janssen Nijmegen en omgeving

Familie opstellingen

Als er in een eerdere generatie bepaalde gebeurtenissen niet zijn verwerkt, laat dit verrassend genoeg zijn sporen na in de generaties die erna komen. Bert Hellinger heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en door middel van familie opstellingen een manier ontwikkeld om dit zichtbaar te maken en te helen.

Het is bijna niet voor te stellen we in ons leven belemmerd worden door iets wat feitelijk niets met ons eigen leven te maken heeft, maar met onze voorouders. Toch wijzen de vele jaren dat er gewerkt wordt met familie opstellingen uit, dat wij zoveel generaties later ‘verstrikt’ kunnen zijn in het lot van onze voorouders. Bepaalde patronen of klachten in de familie kunnen zich generatie op generatie herhalen en zichtbaar maken. We zitten er als het ware in gevangen. Zo kun je vastlopen in je leven of last hebben van bepaalde klachten, zonder dat het eigenlijk met jou te maken heeft. En als je dit niet weet, is het ook moeilijk om er vanaf te komen!

Door je probleem of vraag op te stellen in de ruimte met menselijke representanten of poppetjes, kunnen deze onzichtbare dynamieken zichtbaar worden en zich oplossen. Familie opstellingen brengen inzicht, beweging en heling.