Nederlands English

Luisterkind – luisteren op een dieper niveau

“Hoe je het onder woorden brengt. Wauw! En JA, precies zo voelt het. Prachtig!!! Precies zòòòò. Hoe “weet” je dat? Ik dank je van harte! Ik heb hem nu een paar keer gelezen en het gaat echt heel diep. Wauw!”

Wil je een stapje dieper? Dan is Luisterkind misschien iets voor jou! Door middel van de Luisterkind methode ga je op een dieper niveau in gesprek met je cliënt of klant. Dat kunnen kinderen of volwassenen zijn. Dit heet een ‘afstemming’: de Luisterkindwerker stemt zich af op de degene die de afstemming heeft aangevraagd voor zichzelf of voor zijn/haar kind, en maakt zo contact. Je zou het contact op zielsniveau kunnen noemen. Dit gebeurt in de energie, degene op wie afgestemd wordt, hoeft er dus niet fysiek bij aanwezig te zijn. In dit gesprek worden de vragen meegenomen die de aanvrager heeft. Zo kan je cliënt op een dieper niveau antwoorden krijgen en vertellen wat er speelt. Het gesprek wordt op papier weergegeven en naar de aanvrager  opgestuurd. Zo wordt er niet alleen meer inzicht, concrete antwoorden en handvatten vanuit de eigen diepere wijsheid verkregen, soms kan er tijdens de afstemming zelf al direct een verandering doorgezet worden.

De Luisterkindmethode

De Luisterkind methode is voor zowel kinderen als volwassenen. Als volwassene kun je een afstemming aanvragen bij alle vragen die je in het leven hebt: als je ergens in vastloopt, meer inzicht wil krijgen, bij onbegrepen lichamelijke klachten etc. Ook ouders kunnen je een afstemming aanvragen. Kinderen laten vaak via hun gedrag, lichaam of emoties weten dat er ‘iets’ aan de hand is. Als ouder weet je vaak niet precies wat. Het kind is te jong of kan simpelweg niet benoemen waar het aan schort. Krijg maar eens duidelijk wat de oorzaak is. In die situatie kan een Luisterkind-afstemming hulp bieden om duidelijk te krijgen waarom het kind bepaald gedrag vertoont en wat het nodig heeft. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Diana Hendriks, de grondlegster van de Luisterkind methode. Wil je een aantal ervaringen lezen van mensen die bij mij een Luisterkind afstemming voor henzelf of hun kind hebben aangevraagd? Lees dan hier.

Luisterkind is er voor iedereen die gehoord wil worden. Jong of oud, man of vrouw, ziek of gezond, welke culturele of religieuze achtergrond je ook hebt. Er wordt contact gemaakt met wie iemand in essentie is, voorbij alle labels.

Een afstemming aanvragen

Iemand kan een afstemming aanvragen door een mailtje te sturen naar de Luisterkindwerker. Deze stuurt dan een mail met een begeleidend schrijven en vraagt om een beschrijving van de situatie, de vragen die de aanvrager voor zichzelf of zijn/haar kind heeft, en een foto. Als het kind ouder is dan 10 jaar, moet het zelf toestemming geven voor de afstemming. Binnen uiterlijk 2 weken wordt de afstemming gemaakt en per email opgestuurd.

Luisterkind Opleiding Suzanne Janssen Nijmegen en omgeving