Nederlands English

praktijk Suzanne Janssen - natuurgeneeskunde, Hormoonfactor, NEI, Luisterkind, Nijmegen en omgeving - Essentie Coaching

Energetische coaching

Steeds vaker werk ik in de praktijk op een manier die ‘voorbij het verhaal’ gaat. Voorbij het psychologische verhaal waar we vaak in leven en dat we ons leven lang al tegen onszelf herhalen. Mijn ervaring is dat deze manier van werken vaak het diepste werkt.

Een mens heeft verschillende lagen, zou je kunnen zeggen. Een lichaam, emoties, denken, en een diepere laag die ten grondslag ligt aan al die voorgaande. Er zijn vele verschillende namen voor in omloop. Sommigen noemen het Ziel, anderen Essentie, Bron, Zelf… Vele tradities, vele namen. Waar dit allemaal naar verwijst is naar het mysterie dat we ten diepste zijn, het eeuwige dat is en blijft, ook als ons lichaam op een gegeven vervalt. Dit is waar we vandaan komen en uiteindelijk ook weer naar terug gaan.

Dit is ook het sturende principe in ons leven. Als we daar (weer) contact mee maken, maken we contact met wie we werkelijk zijn. Want hoewel we heel veel gedachten hebben, zijn we onze gedachten niet. We zijn ook onze emoties niet, of ons lichaam. Door weer in contact te komen met wat we werkelijk zijn, komen we weer in contact met ons innerlijk kompas, ons zelfhelend vermogen, onze potentie, en wie we bedoeld zijn te zijn. Zonder al die lagen van gedachten, emoties etc die ons vaak in de weg zitten. Het is als het ware voorbij het psychologische. Het is worden wie je werkelijk bent.

Met energetische coaching werken we op de deze laag. Oude emoties en patronen worden via mij afgevoerd en je wordt (indien nodig stap voor stap) begeleid naar het voelen van je hart en het versterken van je essentie. Ik voel in in wat er speelt in jou, en geef je de inzichten op jouw pad die je op dat moment nodig hebt. Daardoor kan er een krachtige transformatie ontstaan en kun je oude patronen en klachten als vanzelf achterwege laten. Die oude patronen waren er vaak als beschermingsmechanismes om te kunnen overleven. Hoe meer we groeien in wie we werkelijk zijn, hoe meer we gevuld worden met onze essentie, hoe minder die mechanismes nodig zijn. Zonder er nog ellenlang over te hoeven praten of het verleden helemaal uit te spitten. Soms heb je genoeg gewerkt aan het psychologische stuk en is het de tijd om meer te focussen op contact maken met je wie je werkelijk bent. Zodat jij krachtiger wordt, meer jezelf, meer het leven gaat leiden dat werkelijk bij je past. Van binnenuit. Moeitelozer, vervullender, blijer, lichter, gezonder.

Wil je weten hoe cliënten deze manier van werken ervaren hebben? Lees dan enkele ervaringsverhalen.