Nederlands English

Opleiding Luisterkind Praktijk Suzanne Janssen Nijmegen en omgeving

Opleiding tot Luisterkindwerker

In de opleiding tot Luisterkindwerker leer je in de energie te luisteren naar wat iemand op een dieper niveau te vertellen heeft. En dit te vertalen in inzicht en concrete handvatten voor de ander. Dit gebeurt op afstand, zonder dat de ander fysiek aanwezig is. We noemen dit een afstemming.

Lijkt het je wat om Luisterkindwerker te worden en zelf afstemmingen te kunnen maken op kinderen en volwassenen? Dat kan! Als gecertificeerde Trainer Luisterkind bied ik de opleiding tot Luisterkindwerker aan, waarin je wordt opgeleid om zelf als Luisterkindwerker aan de slag te gaan. In een korte – door het CRKBO erkende – beroepsopleiding leer je alle kneepjes van het vak en kun je daarna zelf aan de slag om anderen te helpen vanuit hun eigen innerlijk weten. En ja, íedereen kan de Luisterkind methode leren, ook jij!

Wat leer je?

Je leert volgens de Luisterkind methode op afstand in gesprek te gaan op een dieper niveau met je klant, op zielsniveau zou je kunnen zeggen. Dit kunnen kinderen en volwassenen zijn, man of vrouw, oud of jong. Je leert ‘in de energie’ te luisteren naar een ander, te horen wat er werkelijk speelt. Dit noemen we ‘afstemmen’. Je luistert, maar je stelt ook vragen om dingen te verhelderen. In een Luisterkind afstemming kijk je waar het kind of de volwassene tegenaan loopt, wat hij of zij nodig heeft. Dit vertaal je in concrete handvatten, zodat de persoon of de ouders van het kind er direct mee aan de slag kunnen gaan. Soms kunnen tijdens de afstemming zelf al dingen veranderd worden. Van dit gesprek maak je een verslag en dit wordt naar de aanvrager opgestuurd, zodat deze dit rustig kan doorlezen en vaak later ook nog eens herlezen.

Door deze manier van werken kan de baby, het kind of de volwassene zélf vertellen wat hij/zij nodig heeft. Dus geen adviezen van een ander van buitenaf, maar echt antwoorden van binnenuit de persoon zelf. Je luistert volledig open naar de ander, vult niets in en stelt vragen om dingen te verhelderen. Vandaar de naam Luisterkind.

De Luisterkindmethode is echter niet alleen voor kinderen, zoals de tweede helft van de naam doet vermoeden. Luisterkind wordt ingezet voor iedereen die gehoord wil worden: baby’s, kinderen in de buik, kinderen, volwassenen, verstandelijk gehandicapten, mensen met dementie, in coma etc. Van voor de geboorte tot zelfs na de dood. Je doelgroep is dus breed, maar je kan je ook richten op een specifieke doelgroep als daar je hart naar uit gaat. Dat kun je zelf bepalen als je als na het behalen van je diploma aan de slag gaat.

Luisterkind Opleiding – voor wie?

Voor iedereen die Luisterkind graag wil leren! Er is geen speciale vooropleiding vereist, geen bijzondere gaven. Iedereen die gemotiveerd is om het te leren, kan de opleiding met succes afronden. We begeleiden je door het hele traject heen, tot aan je diploma.

Of je nu graag mensen wilt helpen vanuit zielsniveau, een andere kant in jezelf wilt ontwikkelen, of misschien wel het aanbod in een bestaande praktijk wil uitbreiden… Deze opleiding is zo breed dat het allemaal mogelijk is. Het is een vaardigheid die je leert voor je leven.

De Luisterkind methode kan als los staande behandelmethode worden gebruikt, maar ook goed ingezet worden naast andere methoden die je wellicht al in een eigen praktijk hebt. De opleiding tot Luisterkindwerker is ook geschikt voor mensen die de behoefte hebben om een andere kant van zichzelf te ontwikkelen dan het rationele denken dat we op school, HBO, universiteit etc hebben geleerd. Je leert je te openen voor een andere manier van ‘weten’,  te vertrouwen op je intuïtie, af te stemmen op een ander vanuit een ander niveau dan het denken. Vanuit een open hart en zonder oordeel informatie toe te laten op andere lagen. Dit kan op vele manieren in je leven doorwerken!

Voordelen van werken als Luisterkindwerker

Werken als Luisterkindwerker heeft een aantal voordelen, voor zowel jou als je klanten.

  • Na het afronden van opleiding kun je gemakkelijk starten, zonder grote investeringen.
  • Je kunt vanuit huis werken, je hebt geen praktijk nodig, alleen een computer en rustige werkplek
  • Je kunt je tijd zelf indelen, dus goed te combineren met ander werk of met de zorg voor je kinderen.
  • Er is geen reistijd, noch voor jezelf noch voor je cliënt.
  • Het is niet belastend voor je cliënt. Ze worden niet uit hun dagelijks leven gehaald, hoeven nergens naar toe. Zeker voor kinderen is dit fijn, ze worden soms al van therapeut naar therapeut gesleept

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot Luisterkindwerker is een korte beroepsopleiding. We werken in kleine groepen zodat er genoeg persoonlijke aandacht is voor iedereen. Op de opleidingsdagen komt theorie aan de orde en gaan we vooral ook veel praktisch aan de slag. Oefening baart kunst! Daarom is het de bedoeling dat je tussen de lesdagen door ook thuis aan de slag gaat met het maken van afstemmingen. Zo bouw je steeds meer vertrouwen in je eigen kunnen op, waardoor je na het behalen van je diploma vol vertrouwen zelf als Luisterkindwerker aan de slag kunt!

Les op locatie of via e-learning

Je kan kiezen of je de opleiding op locatie of online via e-learning wilt volgen. De lesdagen op locatie zijn van 10.00 – 16.30 uur. Het aantal deelnemers bij de lesdagen op locatie ligt ongeveer tussen de 3 en 6 personen.
De lesdagen online duren 4 uur, de lestijden worden in onderling overleg met de deelnemers afgesproken. Bij de e-learning versie krijg je aanvullend toegang tot een online leeromgeving. De groepsgrootte bij de online lesdagen is 1 tot maximaal 3 personen. De online lesdagen worden gegeven via videobellen en zijn vergelijkbaar met de lesdagen op locatie. Je krijgt dus gewoon persoonlijk en ‘live’ les. Dit kan fijn zijn voor mensen die verder weg wonen of minder tijd tot hun beschikking hebben.

Duur: Een half jaar. De opleiding bestaat uit 5 lesdagen, met steeds ongeveer een maand tussen de verschillende dagen in.
Tijdsinvestering: 1 lesdag per maand, tussen de lesdagen in ga je thuis aan de slag met huiswerk en het maken van afstemmingen.
Plaats: De opleidingsdagen op locatie vinden plaats in Nijmegen, Berg en Dal of in de Refter in Beek-Ubbergen, beide aan de rand van Nijmegen. De opleiding via e-learning volg je vanuit huis.
Data op locatie: ♥ Groep start september 2024
Vrijdag 20 september, 18 oktober, 15 november, 20 december 2024 en 17 januari 2025
Locatie: Nijmegen
Mocht een van deze dagen echt niet uitkomen, laat het even horen, dan kijken we samen naar een passende oplossing.
♥  Groep start april 2023
Zondag 16 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli en 3 september
Locatie: Nijmegen
♥ Groep start januari 2023
Zondag 29 januari, zondag 5 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 28 april, zondag 4 juni
Locatie: Berg en Dal
Data online: ♥ E-learning
Data worden gepland in overleg met de deelnemers. Wil je beginnen met e-learning, laat het me horen! Dan plan ik in overleg met jou en andere deelnemers de data in die voor jou passen.
Vrije inschrijving is ook mogelijk, hierbij kun je op elk moment dat jij wilt online starten, dus ook los van geplande groepen. Neem even contact op, dan plannen we de data op de door jouw gewenste dagdelen in overleg samen in.
Jouw investering: €1545,- . Alle lesmateriaal is hierbij inbegrepen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ik schrijf me in voor de opleiding! (via het contactformulier) 

Na het afronden van de opleiding

Na het afronden van de Luisterkind opleiding kun je direct aan de slag als officieel Luisterkindwerker. Met je Luisterkind diploma kun je je  aansluiten bij de beroepsvereniging SNU.

Als gediplomeerd Luisterkindwerker sta je er niet alleen voor. Er zijn Terugkom Momenten, Samen Zijn Dagen en er is een actieve Luisterkind community op Facebook waarin we elkaar helpen en inspireren. Mocht je voor het opzetten van je eigen bedrijf meer willen weten over marketing, communicatie en online zichtbaarheid, is er de mogelijkheid om daar dagworkshops in te doen. Grondlegster van de Luisterkindmethode Diana Hendriks heeft hiervoor samenwerkingsverbanden met professionals op dit gebied, die ook weten wat Luisterkind is. Ook is het mogelijk om een aantal extra Luisterkind modules te doen voor speciale afstemmingen.

Meer informatie

Mocht je meer willen weten, of kennis willen maken met mij als trainer, voel je vrij om mij vrijblijvend te bellen of te mailen. Ook in de Brochure Opleiding tot Luisterkindwerker kun je nog aanvullende informatie vinden.

Wil je je inschrijven? Dat kan via de knop hieronder. Je kan je inschrijven via het contactformulier. Je ontvangt dan binnen 24 uur een ontvangstbevestiging. Ik stuur je vervolgens en een uitgebreid inschrijvingsformulier en de algemene voorwaarden en privacyverklaring. Na ondertekenen en akkoord hierop, is je inschrijving definitief. Ik kijk er naar uit om jou op te leiden in deze prachtige en veelzijdige methode! 

Ja, ik schrijf me in voor de opleiding! (via het contactformulier) 

 

Luisterkind opleiding Nijmegen Suzanne Janssen opleiding tot Luisterkindwerker