Nederlands English

 

Even voorstellen!Suzanne Janssen - Praktijk voor Natuurgeneeskunde, NEI, Luisterkind, Trainer Hormoonfactor Coach Nijmegen en omgeving

Ik ben Suzanne Janssen. Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd als filosofe aan de Radboud Universiteit (cum laude zelfs 🙂 ). Maar al snel ontdekte ik al dat ik toch een praktischer mens ben dan ik in eerste instantie dacht. Gezien mijn hart echt bij de natuur en bij mensen ligt, vond ik in de natuurgeneeskunde de combinatie van die twee: de neiging om diep en grondig na te denken kon samen komen met mijn liefde voor de mens en de natuur. Ook mijn hoogsensiviteit, die ik vroeger vaak als een nadeel ervoer, kan ik goed inzetten als natuurgeneeskundig therapeut.

In het derde jaar van mijn studie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem werd ik zelf chronisch ziek. Een burn-out die overging in het chronisch vermoeidheids- syndroom (CVS). Regulier konden ze niet veel voor me doen. Een lange en leerzame zoektocht in de complementaire gezondheidszorg heeft me mijn gezondheid teruggegeven. Het bleek een opeenstapeling van verschillende factoren te zijn die ervoor zorgde dat ik ontzettend moe was en bleef, wat ik ook deed. Onder andere de ziekte van Lyme, die mijn huisarts en het ziekenhuis ondanks bloedonderzoek nooit gevonden hadden. Ook emotionele patronen zoals perfectionisme en onverwerkt zeer van vroeger speelden mee. Maar ook het feit dat ik nog niet werkelijk in contact met mezelf stond en geen grenzen aan kon geven. Door al die zaken tezamen was mijn lichaam totaal uitgeput en ontregeld. Pas toen ik het totaalplaatje had, kon ik de oorzaken grondig aanpakken. Uiteindelijk is deze weg door ziekte heen behalve een heel leerzame ervaring voor mijn beroep ook een spirituele ontwikkelingsweg gebleken.

Mijn eigen zoektocht naar gezondheid met al zijn ups en downs maakte me duidelijk dat ziekte, en zeker chronische ziekte, vaak meerdere oorzaken heeft. Hierdoor ontstond de wens om als therapeut een werkwijze te hebben, waarin al vanaf begin af aan gekeken wordt naar wat er allemaal speelt. Zodat de problemen grondig aangepakt kunnen worden. Dat is ook de reden waarom ik me verder ben gaan specialiseren in de oorzaken van ziekte door middel van de opleiding tot NEI therapeut, Luisterkindwerker, Familie opstellingen en Hormoonfactor Coach. Ik wens iedereen toe dat je je weer gezond en fit kan voelen en het leven voluit kan leven!

Hier kun je zien welke opleidingen ik heb gevolgd.